06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl

Training contact met je ware zelf

Leef je leven met hart en ziel

E

Wil je je ware zelf ontdekken?

E

Je patronen ontdekken en achter je laten?

E

Je leven leven met hart en ziel?

E

Wil je dat met gelijkgestemden doen?

E

Wil je de liefde van de groep inzetten om je ontwikkeling een boost te geven?

De training

In deze training ga je op zoek naar wie je werkelijk bent. Middels de thema’s, de oefeningen en meditaties ontdek je welk gedrag en welke patronen je hebt ontwikkeld in je leven, waarbij je niet trouw bent aan jezelf. Je ervaart het onderscheid tussen de ware jij en de aangepaste jij en wat je tegenhoudt om jezelf voluit te zijn.

Jouw onbewuste herinneringen liggen opgeslagen in je celgeheugen. Ons gedrag is voor zo’n 90% onbewust. Deze herinneringen naar de oppervlakte krijgen, is de manier om tot nieuwe inzichten te komen en je essentie te gaan herinneren. De training is ook in te zetten voor medewerkers van jouw bedrijf of team als preventie tegen burn-out en als onderdeel van een persoonlijk ontwikkelingstraject.

De training kent 7 modules op dinsdagen van 10:00-16:00 uur en vind plaats op de Isabella Kaserne in Vught.

Data: 12/04 – 10/05 – 24/05 – 07/06 – 21/06 – 05/07 – 19/07

Kosten: € 945,- voor particulieren. Zakelijk klanten betalen een aangepast tarief.

“De enige die verantwoordelijk is voor jouw geluk, gezondheid en vrijheid, ben jijzelf.

Alles zit in jou.”

Onderwerpen die aan bod komen

Iedere bijeenkomst gaan we mediteren. Je ervaart en leert hoe je in de stilte kunt zakken. Daarnaast ontvang je informatie over de verschillende onderwerpen die aan bod komen. Je eigen ervaringen of belemmeringen zijn mooie cases om te onderzoeken, te delen en mee te oefenen.

Contact met je gevoel

In deze reis gaan we de onderwerpen voelen en ervaren. We zakken in de stilte en observeren wat er in ons lichaam op te merken is. Ons lichaam weet alles. Leven met hart en ziel doen we door ons lichaam weer te leren lezen. Welke sensaties ervaar je en wat zegt dat jou? Wat vertelt pijn op een bepaalde plek jou? Voel je energie stromen? Waar stroomt het wel en waar niet? Hoe kun je dat voelen? Voel ik al mijn chakra’s? Voel ik mijn hart? Welk chakra blokkeert? Waar voel ik verdriet, angst, boosheid, blijheid, vrijheid in mijn lijf en hoe voelt dat?

Erkennen

Ieder kind en ook ieder kind in een volwassene verlangt ernaar om gehoord en gezien te worden. Dat is de basis van een veilige relatie in eerste instantie met jezelf, van daaruit met anderen. We oefenen met het erkennen van wat we in onszelf tegenkomen en wie we zijn.

Overleven en aanpassing

We komen voort uit een cultuur van straffen en tegenwoordig ook en misschien meer belonen. Ingebakken in onze cultuur is dat we moeten voldoen en moeten presteren. Als we dat niet doen krijgen we op onze kop. We voelen de afkeuring of teleurstelling van ouders als het niet gaat zoals verwacht en gehoopt. We gaan ons als kind dus aanpassen en meten ons gedrag aan om te overleven. Gedrag dat goedgekeurd wordt, minder straf oplevert et cetera. We onderzoeken wat jouw overlevingsgedrag is. Op het moment dat je daarin schiet, ben je niet trouw aan jezelf. Je doet jezelf ‘geweld’ aan door jezelf, je gevoel en je verlangen weg te drukken. Dat wringt, wat je misschien niet bewust zo ervaart. Steeds vaker leidt dit tot een burnout of depressie. Om dat voor te zijn, kun je leren om trouw te blijven aan jezelf, door te kijken hoe je op situaties reageert. Welke gedachten heb je en wat doen die met jou? Welk patroon zie je bij jezelf? Hoe zou je willen reageren? Zo wordt je je bewust van je patronen en leg je een nieuw pad aan waardoor er een verandering in jou wordt ingezet. Je krijgt helder wie jij werkelijk bent en wie de aangepaste jij is.

Familiesystemen

We zijn ‘belast’ met hoe onze ouders en voorouders ons hebben opgevoed en met ons eigen lot. Vaak is een systeem uit balans. We gaan kijken naar jouw systeem van herkomst, het gezin waarin je bent opgegroeid, om inzicht te krijgen in de onbalans. Tegelijk zie en ervaar je waar oplossingen liggen en dat brengt een beweging in jou op gang.

Persoonlijkheidsdelen

We zijn een verzameling van delen die samen onze persoonlijkheid vormen. We hebben een creatief deel, een blij of vrolijk deel en ook delen waar we vaak last van hebben. Dat zijn vaak een innerlijke criticus, een pusher, een pleaser, een perfectionist en/of een controleur. Deze delen zijn ontstaan om ons te beschermen met de intentie ons te helpen met overleven in de maatschappij, waarin we moesten voldoen. Ze hebben altijd een positieve intentie, bijvoorbeeld voorkomen dat je op je donder krijgt. Ze houden je ook weg bij de pijn hierdoor. Daarnaast onderdrukken ze delen, waarvan ze vrezen dat hun gedrag zal leiden tot de straf of afkeuring. De onderdrukte delen zijn vaak hele leuke en fijne delen met een positieve energie. Die willen we graag meer op de voorgrond. Het werken met delen geeft mooie inzichten en verschuivingen.

Innerlijk kind

Een belangrijke stap in jouw reis is het contact met jouw innerlijke kind. Je bent volwassen en daarmee verantwoordelijk voor jezelf en jouw verleden, ervaringen, pijn en keuzes. Het is belangrijk dat je innerlijke kind op jou kan vertrouwen. Het is magisch, mooi en ook vaak pijnlijk om jezelf als kind te aanschouwen en omarmen.

Evalueren en integreren

In de laatste bijeenkomst kijken we terug op onze reis. Misschien zijn er nog vragen, of onderwerpen die aandacht vragen. In de toekomst wil je trouw zijn aan jezelf. Je hebt kennis en ervaring opgedaan en belangrijke stappen gezet hiertoe. Wat heb je nodig om dit meester te worden? Wat is de volgende stap? Waar wil je de komende tijd aandacht aan besteden? Wat zijn signalen dat je niet trouw bent aan jezelf? We ronden af met voldoende houvast om door te pakken.

Inzichten

Wat is overleven, overlevingsmechanismen, wat zijn jouw dominante delen, wat is spiegelen en projecteren, wie ben jij, wat is jouw plek, wat is een familiesysteem,  welke oefeningen werken voor jou, hoe vind jij rust, hoe ontspan jij….. Iedereen zal iets anders uit de cursus halen. Dat is afhankelijk van het doel waarmee je komt.

Vertrouwen

Door de ervaringen met de meditaties en de oefeningen wordt je een rijker mens. Door het ervaren, dat wat je voelt en intuïtief weet of ziet klopt, ga je je gevoel en intuïtie weer vertrouwen. Je leert observeren wat er leeft in je lichaam, dat te begrijpen. Je ontwikkelt de vaardigheid om los te komen van je denken en om open en kwetsbaar te observeren van jezelf en de ander.

Verandering

Door de inzichten, ervaringen, het vertrouwen op je gevoel en de oefeningen die je leert, verdwijnt er een stuk onrust. Daarvoor in de plaats komt bijvoorbeeld acceptatie, rust, loslaten, intuïtief leven, een andere staat van zijn en/of vervulling. Je leert patronen te herkennen en daardoor bewust anders te kiezen. Spiegelgedrag en projecties worden makkelijker herkenbaar en bespreekbaar.

Ga mee op reis. Ontdek door de stilte te ervaren, welke mooie inzichten en schatten er in jou verborgen liggen.