06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl

Podcasts

#1 Tuimelpoppetje

In deze podcast neem ik je mee op een innerlijke reis om te ontdekken waar jij staat, aan de hand van de metafoor van het tuimelpoppetje.

#2 Je belangrijkste bondgenoot

Heb je mijn eerste podcast geluisterd? Ik had geen script geschreven, omdat ik het van binnenuit wilde laten ontstaan. Ik wil graag een vorm vinden die bij mij past. Mensen die mij goed kennen zullen zeggen “what you see, is what you get.” Ik had m dus ook ongepolijst en in de ruwe versie geplaatst. Dat past bij mij. Er viel een stilte, die ik dus had kunnen weggummen. Wat daar gebeurde was dat mijn antenne op ontvangen stond om de juiste woorden te vinden. Om afgestemd te zijn op je intuitie, op ontvangen van woorden, inspiratie of welke beslissing je moet nemen, moet je eerst contact maken met je lichaam, eerst even zakken en verbinden. Daar gaat deze aflevering over. Ik vertel je waarom het zo belangrijk is om je lichaam weer te leren lezen. en we gaan bewegen met aandacht voor je lichaam. Bewegen is mijn favoriete manier om snel in mijn lichaam te zakken. Veel plezier!

#3 Krachtpatsers

We worden puur geboren en gevormd door het leven. Als kind ontwikkelen we patronen om onze kwetsbare kern te beschermen. We doen ons best om niet op onze kop te krijgen, afkeurende blikken en opmerkingen te voorkomen en om gewaardeerd te worden. We ontwikkelen dominante rollen of persoonlijkheidsdelen, die je kunt zien als energieen die onderdeel uitmaken van je persoonlijkheid. We denken vaak dat dat is wie we zijn, maar dat is dus niet zo. In deze podcast geef ik meer informatie over de meest voorkomende, dominante delen, de krachtpatsers en ik neem je mee in een begeleide oefening om zelf op onderzoek te gaan en te ontdekken welke delen bij jou het meest dominant zijn.

#4 Het zal je familie maar wezen

We geven dingen door van generatie op generatie en niet alleen het familierecept voor de appeltaart, maar ook ballast als trauama’s, patronen, familiegeheimen en gedrag. Hoe dit werkt vertel ik je en ik neem je weer mee in een oefening. Ervaar wat jij draagt van jouw ouders en wat je doorgeeft aan je kinderen, tenzij je nu besluit dat het bij jou stopt.