06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl

Verlicht je leven!

Ik in De praktijk van nu...

Ik in De praktijk van nu

Mijn naam is Nicolette Koch. Mijn kennis en ervaring vanuit de opleiding tot psychodynamisch therapeut en coach, combineer ik met mijn spirituele vaardigheden. Zo ontstaat er een geheel eigen en unieke vorm van begeleiding. Mijn verlangen is om een bijdrage te leveren aan verlichting van jouw leven, meer licht in jouw leven, licht in jou. Het is mijn missie om mensen te begeleiden in hun reis om het leven te leven met hart en ziel en daarom mensen te helpen zich te verbinden met hun ziel en te herinneren wie ze werkelijk zijn.

Ik ben getrouwd en samen hebben we twee hele mooie kinderen, met ieder een geheel eigen ontwikkeling. Onze dochter heeft een ontwikkelingsachterstand door nachtelijke epilepsie en hooggevoeligheid. Onze zoon is slim en hooggevoelig en heeft daardoor de nodige butsen opgelopen in zijn leven. Ze zijn beiden een enorme bron van inspiratie en de drijvende kracht achter mijn carrièreswitch van assetmanager vastgoed naar therapeut.

Wat drijft mij?

Ik houd van kinderen en ook van jouw innerlijke kind. Ik begeleid je graag bij het helen van jouw innerlijke kind, zodat je weer vrij bent om te zijn wie jij bent. 

Mijn visie

We zijn geen gemiddelde. We zijn allemaal uniek. Als mijn kinderen tegen mij zeggen “doe eens normaal!” of “doe eens niet zo gek!”, zie ik dat als een compliment. Want wat is normaal? Wat is daarvoor de norm en waarom moet niet alleen ik, maar iedereen daaraan voldoen? Waarom moeten we allemaal in dat hokje passen en onze potentie, die buiten dat hokje ligt, negeren, ontkennen?

Van kinderen wordt verlangd dat ze zich in dat hokje proppen en dat wringt niet alleen (met alle consequenties van dien), hun potentieel wordt totaal niet benut! Hun talenten niet ontplooid.

Wat zou er gebeuren als we daar massaal wel de ruimte voor zouden bieden? Als kinderen gewoon zichzelf kunnen zijn en kunnen doen waarvoor ze hier zijn en hun eigen pad kunnen lopen, hun potentieel kunnen (leren) leven? Dan ontwikkelen ze zich tot evenwichtige, gelukkige, liefdevolle, kritische volwassenen en behouden ze de onschuld, de pure, zuivere en vrije ware zelf die ze zijn.

Dat is toch wat we allemaal willen en wensen voor ons kind en waar we zelf als volwassene naar verlangen?

Wat is daarvoor nodig?

Daarvoor hebben we moedige volwassenen om hen heen nodig die snappen dat zij daarvoor de sleutel in handen hebben. Dat het begint bij henzelf, want als zij zichzelf zien en durven laten zien, kunnen ze kinderen begeleiden hun voorbeeld te volgen. Kinderen zijn vaak ook hier om ouders te spiegelen en te tonen dat zij daarin nog lessen te leren hebben. Als ouders daaraan gehoor geven en op die uitnodiging ingaan, is dat een begin van een hele positieve ontwikkeling. Dan maak je de weg vrij voor je kind om zijn eigen pad te lopen en voor een liefdevolle verbinding. Ook begeleiders en docenten kunnen op deze wijze leren zichzelf en kinderen te zien en te leren hoe in verbinding te begeleiden. 

Happy ouders, happy kids

Als je begrijpt dat het gedrag van een kind een weerspiegeling kan zijn van iets van jezelf, en dat in het ideale scenario kinderen niet hoeven te spiegelen wat zij ervaren, dan wordt de relatie met kinderen liefdevol.

Daarom richt ik me op volwassenen die dit snappen en de moed hebben om hun ware zelf te gaan ontdekken, die zich willen verdiepen in de kinderen van nu, in wie zij zijn en wat zij nodig hebben, die hun hart durven volgen en durven te gaan staan voor hun waarheid en willen bijdragen aan verandering.

  Ik focus me op 2 pijlers:

  • Volwassenen, kinderen en gezinnen begeleiden naar meer licht in hun leven met als doel verlicht leven, meer licht in de wereld en een lichtvolle toekomst voor onze kinderen.
  • Kennis delen en mensen inspireren om vanuit het hart te gaan leven en de eigen waarheid uit te dragen en zo bij te dragen aan verandering van systemen, onderwijs, organisaties met als doel een nieuwe omgeving te creëren om te zijn, te ontplooien, te verbinden. Een omgeving waarin mensen hun unieke, ware zelf kunnen worden, zijn en blijven.

  “Ik word diep geraakt door de onschuld van een puur, zuiver en vrij kind en het doet mij pijn als ik zie dat dat in de verdrukking komt en langzaam verdwijnt naar de achtergrond.

  ^

  Opleiding

  Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel

  4 jarige HBO opleiding psychodynamisch therapeut

  Spirituele reis naar innerlijke kracht bij Lilianders

  Mentorshipprogramma bij Lilianders

  Training Intuitieve ontwikkeling bij Lilianders

  Reiki I & II en enkele jaren reiki oefenavonden elke 14 dagen bij De aarde.

  Meditatie training

  Mindfullness training

  ^

  Voordat ik therapeut werd

  Technische Universiteit Bouwkunde (ir.)

  MRE (Postdoctorale Master Real Estate)

  Ik heb 20 jaar gewerkt als Asset Manager Vastgoed bij institutionele beleggers, in vaste dienst en als ZZP-er. Ik heb in die functie diverse complexe projecten geleid. Zowel op het gebied van samenwerking, verandering binnen de organisatie, het bouwen en implementeren van  reken- en beslismodellen, als beleidsmatige trajecten (van visie, strategie, plannen van aanpak tot aan implementatie), herontwikkelingen van winkelcentra, verkoop van portefeuilles.

   

  Ben je overtuigd dat ik de juiste therapeut ben voor jou?