06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl

Puur Liefde

Over mij

Meer over mij

Mijn naam is Nicolette Koch. Mijn kennis en ervaring vanuit de opleiding tot psychodynamisch therapeut en coach, combineer ik met mijn spirituele vaardigheden. Zo ontstaat er een geheel eigen en unieke vorm van begeleiding. Ik werk graag met familieopstellingen, persoonlijkheidsdelen (voice dialogue), regressie, ademtherapie en lichaamswerk om je innerlijke kind en oude trauma’s te helen. Deze therapeutische technieken pas ik toe in een healing.

Ik ben getrouwd en samen hebben we twee hele mooie kinderen. Onze dochter heeft een ontwikkelingsachterstand door nachtelijke epilepsie en hooggevoeligheid. Onze zoon is slim en hooggevoelig en heeft daardoor de nodige butsen opgelopen in zijn leven. Ze zijn beiden een enorme bron van inspiratie en de drijvende kracht achter mijn carrièreswitch van assetmanager vastgoed naar therapeut.

Wat drijft mij?

Ik houd van kinderen en ook van het kind dat jij ooit was. Dat kleine meisje of jongetje, is niet altijd makkelijk benaderbaar. Ik merk dat ze zich bij mij al vrij snel op hun gemak voelen en zich laten zien. Dat is fijn, want zij is de sleutel om je vrij te voelen om te zijn wie je bent en om jezelf te laten zien. Vrijheid is zowiezo een hele belangrijke kernwaarde voor mij. Toen ik meer dan 20 jaar geleden, na een intensieve managementtraining van een week, mezelf 3 kaartjes met een boodschap mocht sturen, stuurde ik mezelf drie kaartjes met het woord VRIJHEID erop.

Ik heb heel lang geen verbinding gehad met mezelf en heb me daardoor nooit echt diep met andere mensen verbonden. Dat terwijl ik zoveel liefde te geven heb en zo erg verlangde naar liefde. Mensen zijn kuddedieren, dus juist die verbinding is zo belangrijk. Vooral verbindingen waar de liefde onvoorwaardelijk, gezuiverd van eigen pijn, voluit kan stromen.

“I live to dance. I dance to breathe. I dance to be free. I dance te be me.”

Dansen is een passie. Van dansen wordt ik altijd heel blij. Als je blij bent en je gelukkig voelt, maak je gelukshormonen aan. Zeker als je dat combineert met bewegen. Daarnaast voel ik als ik dans de verbinding met mijn ziel. Dat is dan waarschijnlijk meteen de reden dat ik me dan zo gelukkig voel.

Ik ben een buitenmens. Ik houd van bossen, de zee en de bergen. In de zomer zwem ik bijna elke dag in natuurwater. Zwemmen geeft me rust en ik word er gewoon blij van.

Mijn visie

We zijn veel meer dan ons lichaam en ons brein. We hebben allemaal een goddelijke essentie met ieder voor zich unieke talenten. Dat zijn we echter vergeten. We zijn zo rationeel opgegeroeid, al eeuwen. Het gaat op school en in het werk vooral over cognitieve ontwikkeling en vaardigheden. Misschien heb je nog wel herinneringen aan spirituele ervaringen die je had in je kindertijd. Misschien zelfs dat niet. Ik had geen idee. Ik was vooral nieuwsgierig en heb mijn nieuwsgierigheid gevoed en ben zo bij mijn verborgen schatten en trauma’s gekomen. Er ligt door het negeren, ontkennen, wegdrukken en belachelijk maken van spiritualiteit, een enorme sluier over ons potentieel. Als in een lege villa, waar alle pronkstukken zijn afgedekt met een wit laken, dikke lagen stof en spinnewebben van jaren. Ben jij niet benieuwd wat er onder vandaan komt, als je die sluier op zou lichten? Om hem vervolgens op te ruimen, want als je daar eenmaal een blik op hebt geworpen, dan wil je niet anders dan die talenten weer helemaal omarmen en eigen maken. Je kind wil niks liever dan dat jij jouw talenten en je goddelijke essentie weer gaat herinneren en ontdekken en dat je je zielsmisie gaat leven. Weet je waarom? Als jij jezelf gaat zien en snappen wat dit inhoudt, ben je in staat om ook je kind te zien in zijn of haar goddelijke essentie en talenten en te snappen wat het hier komt doen. Dat gaat natuurlijk enorm helpen om de weg vrij te maken voor je kind om zijn essentie en taak te leven.

De kinderen van nu zijn heel krachtig

De kinderen van nu zijn enorm volhardend. Ze willen zelfbeschikking, zelf doen, zelf kiezen. Je herkent het vast als je kinderen hebt. Je kunt het zien als een uiting van kracht. Zo klein als ze zijn, ze houden vol. Ze zijn zo vastberaden om ook echt te kunnen gaan doen wat ze hier te doen hebben, dat ze liever vastlopen dan inschikken en aanpassen. Van kinderen wordt echter verlangd dat ze zich in een hokje proppen en dat wringt niet alleen (met alle consequenties van dien), hun potentieel wordt totaal niet benut! Hun talenten niet ontplooid. En hoe krachtiger een kind, hoe eigenzinniger denk ik wel eens. Dit zijn natuurlijk allemaal onbewuste processen, totdat we ze bewust begeleiden en ruimte bieden voor bewustzijn. Dat wij het niet meer wegstoppen, ontkennen, belachelijk maken, maar juist open staan en nieuwsgierig zijn naar alles wat er is, in plaats van (ver-) oordelen.

De magie in ons en onze kinderen mag gezien en begrepen worden

De hokjes en de regels hebben wij (onze ouders, voorouders) overigens met zijn allen bedacht. Wat nou als al die regels en hokjes gewoon ontzettend achterhaald zijn? Er bestaat zoiets als evolutie. Bovendien is het tijdperk, waarin wij nog opgegroeid zijn, langzaamaan voorbij. We gaan een nieuwe tijd in, alle huidige systemen loslatend (die ons lange tijd gediend hebben, maar nu ook achterhaald zijn en niet meer voldoen). Nieuwe systemen ontstaan al als ik dit schrijf. Kijk maar om je heen. De kinderen weten dit (vaak alleen onbewust) al en komen iets moois brengen om die nieuwe, menselijke samenleving mee te helpen opbouwen. Een samenleving waarin liefde de basis is. Het zijn de kinderen van de nieuwe tijd. We hoeven ze alleen maar te volgen. En ze brengen zulke bijzondere talenten mee!  Wij, met ons voorstellingsvermogen, kunnen ons daar nog maar amper een beeld van vormen. Maar de magie van onze kinderen mag gezien en begrepen gaan worden.

ontspannen op de behandeltafel
de praktijkruimte

“Ik word diep geraakt door de onschuld van een puur, zuiver en vrij kind en het doet mij pijn als ik zie dat dat in de verdrukking komt en langzaam verdwijnt naar de achtergrond.

^

Opleiding

Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel

4 jarige HBO opleiding psychodynamisch therapeut

Spirituele reis naar innerlijke kracht bij Lilianders

Mentorshipprogramma bij Lilianders

Training Intuitieve ontwikkeling bij Lilianders

Reiki I & II en enkele jaren reiki oefenavonden elke 14 dagen bij De aarde.

Meditatie training

Mindfullness training

Core Managementtrainingsweken Instituut Core

^

Voordat ik therapeut werd

Technische Universiteit Bouwkunde (ir.)

MRE (Postdoctorale Master Real Estate)

Ik heb 20 jaar gewerkt als Asset Manager Vastgoed bij institutionele beleggers, in vaste dienst en als ZZP-er. Ik heb in die functie diverse complexe projecten geleid. Zowel op het gebied van samenwerking, verandering binnen de organisatie, het bouwen en implementeren van  reken- en beslismodellen, als beleidsmatige trajecten (van visie, strategie, plannen van aanpak tot aan implementatie), herontwikkelingen van winkelcentra, verkoop van portefeuilles.

 

Kom je de magie van puur liefde ervaren? Maak dan nu een afspraak.