06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl
Home » Blogs » Bewustzijn » We love control, therefor we choose control

We love control, therefor we choose control

door | 20 jan, 2022 | Angst, Bewustzijn, Therapie, Trauma

Veranderingen vinden we lastig

We houden ervan om alles onder controle te hebben en te houden, zodat we weten wat we kunnen verwachten en niet voor verrassingen komen te staan. Verrassingen en veranderingen geven de nodige stress en ongemak. Daarom kiezen we ervoor controle te houden over de dingen in ons leven waar we invloed op hebben en geven we anderen de controle over dingen waar we geen invloed op (denken te) hebben, dingen waar we geen tijd voor of zin in hebben of gewoon omdat het altijd zo gaat en we dit gewend zijn. Controle is vasthouden. Vrijheid krijg je door controle los te laten en de volle verantwoordelijkheid voor alle aspecten van je leven te nemen.

Loslaten, loslaten, loslaten

Dat is makkelijk gezegd. Het is in de praktijk echter best een uitdaging, als je het mij vraagt. Juist deze tijd vraagt om loslaten, loslaten, loslaten. Er wordt steeds geprikt door dingen die gebeuren of gezegd worden. Prikjes waardoor je geraakt wordt. Met de kans, om dat wat geraakt wordt, te helen en los te laten. Loslaten om in de overgave te gaan, steeds meer. Soms is het prikje een mokerslag. Soms word je tot wanhoop gedreven, waardoor je zelf de oplossing niet meer weet, niet meer kunt bedenken en loslaat ervoor te vechten, te zoeken. Loslaat om sterk te zijn, om te overleven en zegt “ok, kom maar op dan met de oplossing”, wat heb ik te doen, welke kant mag het op, welke locatie word het?

Geef je over

Het is zo spannend om het helemaal uit handen te geven, die controle, en in het vertrouwen te blijven. Spannend en een uitdaging om in het midden bij jezelf te blijven (of terug te komen als je even uit het lood geslagen bent), in vertrouwen, om (dingen in) het leven te laten ontstaan, ontvouwen. We hebben de neiging om te sturen, en eigenlijk te manipuleren, in de richting waarvan jij denkt dat het de goede richting is. Dat waarvan jij hoopt of gelooft dat het beste is, is hetgeen je kent. Maar er is meer mogelijk. Er zijn andere wegen die naar Rome leiden die leuker, fijner, voordeliger zijn. Ik noem maar wat.

Laten we elkaar steunen en aanmoedigen om voor de goddelijke variant te gaan. De variant die we zelf niet kunnen bedenken. Laten we voor de verrassingen gaan! Let the magic happen…

Kennisdelen

Mijn doel is mijn kennis met je te delen. Als je een vraag hebt, stel hem dan. Ik kies steeds een veel gestelde vraag uit en deel mijn kennis over dat thema hier met je.

Gerelateerde artikelen

Mijn innerlijke clown wil een podium.

Mijn innerlijke clown wil een podium.

In dromen komen vaak boodschappen door. In de afgelopen dagen wordt mij duidelijk gemaakt dat ik de clown in mij meer ruimte mag geven. Dat is een deel van mij, dat ik blijkbaar te weinig laat zien. Wat ik van mezelf laat zien, is dus niet per definitie wie ik ben. In verschillende situaties kan ik kiezen om een ander stuk te laten zien. Wat ook kan is dat een deel in mij de regie pakt of neemt en zichzelf laat zien. Als je je hier niet in verdiept hebt, gebeurt dat heel vaak onbewust. Wie ben jij? Wat laat jij van jezelf zien? Welk deel van jezelf zou je graag ontwikkelen en een podium willen geven? Wil jij de regie over jouw persoonlijkheidsdelen?

Lees meer
Wat deze tijd met je doet

Wat deze tijd met je doet

Het is een bijzondere tijd. Het leven dat we hadden, is niet meer en komt nooit meer terug. Dat is in elk geval mijn overtuiging. En eigenlijk moeten we ook niet meer terug willen. We willen vooruit ontwikkelen en niet achteruit toch? Want dat is wat deze tijd is, een tijd van ontwikkeling en evolutie. Een evolutie van bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling, ofwel de ontwikkeling of herontdekking van spiritualiteit. Want spiritualiteit is bewustzijn. Iedereen krijgt uitdagingen op zijn bord. Uitdagingen die je triggeren om anders te gaan kijken naar dezelfde situatie. Uitdagingen die je vragen om reflectie, om loslaten, om het roer om te gooien et cetera. Deze tijd gaat over je herinneren wie je werkelijk bent, onder de aanpassingen en programma’s. Over verbinden met je ware zelf en van daaruit met de ander en het collectief om samen een nieuw tijdperk in te luiden.

Lees meer
De creatiekracht van gedachten

De creatiekracht van gedachten

De kracht van gedachten wordt vaak onderschat. De uitdrukking ‘wat je aandacht geeft groeit’ ken je wel. Als je denkt dat de kerst dit jaar niks wordt zonder een groot gezelschap en groots diner, dan wordt het ook geen feestje. Je trekt namelijk dat aan waar je aandacht aan geeft. Als je vreugdevolle en liefdevolle gedachten hebt, zie en voel je vreugde en liefde in en voor (kleine) dingen, voor jezelf en anderen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin