06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl
Home » Bibliotheek » Bewustzijn » Wat deze tijd met je doet

Wat deze tijd met je doet

door | 6 sep, 2021 | Angst, Bewustzijn, Hoogsensitiviteit, Therapie

Welke lessen heb jij voorgeschoteld gekregen?

Het is een bijzondere tijd. Het leven dat we hadden, is niet meer en komt nooit meer terug. Dat is in elk geval mijn overtuiging. En eigenlijk moeten we ook niet meer terug willen. We willen vooruit ontwikkelen en niet achteruit toch? Want dat is wat deze tijd is, een tijd van ontwikkeling en evolutie. Een evolutie van bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling, ofwel de ontwikkeling of herontdekking van spiritualiteit. Want spiritualiteit is bewustzijn. Om vervolgens te erkennen dat dat is wat we zijn als mens, een spiritueel wezen. Daarom wordt deze tijd ook wel het grote ontwaken, of the Great Awakening genoemd.

Om iedereen hierin de keuze te geven om dat pad van evolutie te bewandelen, krijgt iedereen uitdagingen op de route. Uitdagingen die je triggeren om anders te gaan kijken naar dezelfde situatie, omdat je merkt dat op de oude manier kijken je niet verder helpt. Als je op de oude manier blijft kijken, loop je vast, steeds vaster. Soms tot het moment dat je niet meer kan. Dat je anders moet kiezen en je kiest om je bewust te worden en anders te kijken.  Zolang je niet anders kiest, blijven er uitdagingen op je pad komen, die je opnieuw vragen om reflectie, om loslaten, om het roer om te gooien et cetera.

Uitdagingen op je bordje

Iedereen heeft de afgelopen tijd de nodige uitdagingen voor zijn kiezen gehad. Van jong tot oud. Van leraren op het gebied van spirituele ontwikkeling tot mensen die daar totaal niet mee bezig zijn. Iedereen kreeg iets voor zijn kiezen. Kleine en soms grote uitdagingen. Misschien ben je er fluitend doorheen gegaan. Voor de meeste mensen zal dat echter anders liggen. Wat waren jouw uitdagingen? Je bent misschien ziek geworden. Of je baan kwam op de tocht en wellicht ben je daadwerkelijk werkeloos geworden. Mogelijk zijn er dierbaren overleden. Of je mocht met je bedrijf een andere koers gaan varen. Relaties, zowel vriendschappen als liefdesrelaties zijn op de proef gesteld en wellicht beëindigd. Bij iedereen is er wel wat en soms wat veel gaan wringen. Allemaal om je te helpen om jouw persoonlijke evolutieproces een boost te geven, als je ervoor koos en nog steeds kiest. En dat heb je mogelijk nou juist niet zo ervaren. Dacht je waarom ik, waarom dit, nu? Waarom hoor ik niks van degene van wie ik het had gehoopt? Wanneer gaan we weer terug naar ‘normaal’? Iedereen is een beetje of veel op zichzelf en een kleinere kring belangrijke naasten teruggeworpen door de lockdowns en de uitdagingen die we allemaal op ons bordje gepresenteerd kregen. Er is dus door verschillende factoren (fysiek en emotioneel) verwijdering tussen mensen ontstaan.

We zitten allemaal in het zelfde schuitje

Waarom schrijf ik dit? In deze tijd, waarin er naast verwijdering van elkaar ook nog verdeeldheid kan ontstaan, is juist verbinding en compassie zo belangrijk. Belangrijk voor zowel jezelf, als voor het collectief. Als je in verwijten, boosheid en frustratie blijft hangen, staat jouw ontwikkeling stil en raak je beetje bij beetje meer in je zelf gekeerd en geïsoleerd. Je gaat namelijk uit de verbinding. Je keert je van je zelf en de ander af. Je blijft in een lage energetische trilling hangen, die je in een negatieve spiraal houdt. 

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, ieder op geheel eigen wijze. Door compassie te hebben met jezelf en de ander en te zien dat de ander ook zijn uitdagingen heeft, ben je milder naar jezelf en de ander. Het is ondersteunend voor jezelf en de ander, ook als je die persoon niet fysiek ziet. Compassie, vergeving en liefde hebben een veel hogere, helende trilling. Het is positieve energie. Het is in tegenstelling tot verwijten en frustratie, een verbindende energie. Misschien wel juist daardoor helpt het je om verder te komen, bekrachtigd het jou. Je proces kan zomaar in een versnelling komen. En dat is precies waar deze tijd over gaat! Deze tijd gaat over bewustwording, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en keuzes (en de gevolgen), over je herinneren wie je werkelijk bent, onder de aanpassingen en programma’s.

Waar kies jij voor?

Stel je eens voor dat niet alleen jij voor verbinding kiest en in verbinding blijft, maar dat we dat in grote aantallen doen. Dan ontstaat er een fijnmazig netwerk van positieve energie. Stel je eens voor wat dat doet voor het collectief, als we met een grote groep deze positieve vibe neerzetten en vasthouden, verbonden, samen. Dat is enorm krachtig en een bemoedigd beeld.

Daarom nodig ik je uit om te kiezen. Allereerst om je bewust te worden van het feit dat je een keuze hebt. Wat kies jij dan?

Kies jij voor bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling?

Kennisdelen

Mijn doel is mijn kennis met je te delen. Als je een vraag hebt, stel hem dan. Ik kies steeds een veel gestelde vraag uit en deel mijn kennis over dat thema hier met je.

Gerelateerde artikelen

Eerste hulp bij angst en paniek

Eerste hulp bij angst en paniek

Ervaar jij angsten, heb je last van angst- of zelfs paniekaanvallen? Je bent niet de enige. Door de chaos, onzekerheid en onrust, die dit weekend uitmondden in rellen, worden er op dit moment angsten getriggerd bij veel mensen. Tegelijkertijd kan angst de aanleiding zijn tot agressiviteit. In dit artikel lees je hoe en geef ik je 5 tips die je als eerste hulp kunt inzetten om jezelf, een naaste of je kind te kalmeren bij angst en paniek.

Lees meer
Wat is jouw visie op hoogsensitiviteit?

Wat is jouw visie op hoogsensitiviteit?

Sommige mensen zijn gevoeliger voor prikkels, emoties, stemmingen en er zijn mensen die dingen waarnemen die een ander niet ziet, hoort of voelt. Toch kan ook de persoon die minder lijkt te voelen en waarnemen hooggevoelig zijn, maar is het voelen en waarnemen geblokkeerd. Het bewustzijn hierop is daardoor minder. De kinderen van nu lijken gevoeliger dan wijzelf. Zij komen met een hoger bewustzijn op deze wereld.

Lees meer
Wat is waarheid?

Wat is waarheid?

Er speelt veel in de wereld op dit moment en door alle verschillende geluiden, is het niet vreemd dat je verwarring voelt. We worden uitgedaagd om onze eigen waarheid te vinden en we moeten beslissingen nemen in onzekeren tijden. De vraag die je jezelf kunt stellen over hoe je een beslissing neemt, is waar wordt je door gedreven? Door emoties zoals boosheid, verdriet en angst? Welke overtuigingen spelen een rol en zijn die nog helpend of beperkend? Zijn ze ontstaan door aanpassing aan wat er van je verwacht werd? Door conditionering, zodat je binnen het gewenste plaatje viel? Niet op je kop kreeg? Met welke bril op neem jij een beslissing en kijk jij naar de wereld en je leven en is die wel zuiver en helder of gekleurd?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin