06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl
Home » Blogs » Bewustzijn » Wat deze tijd met je doet

Wat deze tijd met je doet

door | 6 sep, 2021 | Angst, Bewustzijn, Hoogsensitiviteit, Therapie

Welke lessen heb jij voorgeschoteld gekregen?

Het is een bijzondere tijd. Het leven dat we hadden, is niet meer en komt nooit meer terug. Dat is in elk geval mijn overtuiging. En eigenlijk moeten we ook niet meer terug willen. We willen vooruit ontwikkelen en niet achteruit toch? Want dat is wat deze tijd is, een tijd van ontwikkeling en evolutie. Een evolutie van bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling, ofwel de ontwikkeling of herontdekking van spiritualiteit. Want spiritualiteit is bewustzijn. Om vervolgens te erkennen dat dat is wat we zijn als mens, een spiritueel wezen. Daarom wordt deze tijd ook wel het grote ontwaken, of the Great Awakening genoemd.

Om iedereen hierin de keuze te geven om dat pad van evolutie te bewandelen, krijgt iedereen uitdagingen op de route. Uitdagingen die je triggeren om anders te gaan kijken naar dezelfde situatie, omdat je merkt dat op de oude manier kijken je niet verder helpt. Als je op de oude manier blijft kijken, loop je vast, steeds vaster. Soms tot het moment dat je niet meer kan. Dat je anders moet kiezen en je kiest om je bewust te worden en anders te kijken.  Zolang je niet anders kiest, blijven er uitdagingen op je pad komen, die je opnieuw vragen om reflectie, om loslaten, om het roer om te gooien et cetera.

Uitdagingen op je bordje

Iedereen heeft de afgelopen tijd de nodige uitdagingen voor zijn kiezen gehad. Van jong tot oud. Van leraren op het gebied van spirituele ontwikkeling tot mensen die daar totaal niet mee bezig zijn. Iedereen kreeg iets voor zijn kiezen. Kleine en soms grote uitdagingen. Misschien ben je er fluitend doorheen gegaan. Voor de meeste mensen zal dat echter anders liggen. Wat waren jouw uitdagingen? Je bent misschien ziek geworden. Of je baan kwam op de tocht en wellicht ben je daadwerkelijk werkeloos geworden. Mogelijk zijn er dierbaren overleden. Of je mocht met je bedrijf een andere koers gaan varen. Relaties, zowel vriendschappen als liefdesrelaties zijn op de proef gesteld en wellicht beëindigd. Bij iedereen is er wel wat en soms wat veel gaan wringen. Allemaal om je te helpen om jouw persoonlijke evolutieproces een boost te geven, als je ervoor koos en nog steeds kiest. En dat heb je mogelijk nou juist niet zo ervaren. Dacht je waarom ik, waarom dit, nu? Waarom hoor ik niks van degene van wie ik het had gehoopt? Wanneer gaan we weer terug naar ‘normaal’? Iedereen is een beetje of veel op zichzelf en een kleinere kring belangrijke naasten teruggeworpen door de lockdowns en de uitdagingen die we allemaal op ons bordje gepresenteerd kregen. Er is dus door verschillende factoren (fysiek en emotioneel) verwijdering tussen mensen ontstaan.

We zitten allemaal in het zelfde schuitje

Waarom schrijf ik dit? In deze tijd, waarin er naast verwijdering van elkaar ook nog verdeeldheid kan ontstaan, is juist verbinding en compassie zo belangrijk. Belangrijk voor zowel jezelf, als voor het collectief. Als je in verwijten, boosheid en frustratie blijft hangen, staat jouw ontwikkeling stil en raak je beetje bij beetje meer in je zelf gekeerd en geïsoleerd. Je gaat namelijk uit de verbinding. Je keert je van je zelf en de ander af. Je blijft in een lage energetische trilling hangen, die je in een negatieve spiraal houdt. 

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, ieder op geheel eigen wijze. Door compassie te hebben met jezelf en de ander en te zien dat de ander ook zijn uitdagingen heeft, ben je milder naar jezelf en de ander. Het is ondersteunend voor jezelf en de ander, ook als je die persoon niet fysiek ziet. Compassie, vergeving en liefde hebben een veel hogere, helende trilling. Het is positieve energie. Het is in tegenstelling tot verwijten en frustratie, een verbindende energie. Misschien wel juist daardoor helpt het je om verder te komen, bekrachtigd het jou. Je proces kan zomaar in een versnelling komen. En dat is precies waar deze tijd over gaat! Deze tijd gaat over bewustwording, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en keuzes (en de gevolgen), over je herinneren wie je werkelijk bent, onder de aanpassingen en programma’s.

Waar kies jij voor?

Stel je eens voor dat niet alleen jij voor verbinding kiest en in verbinding blijft, maar dat we dat in grote aantallen doen. Dan ontstaat er een fijnmazig netwerk van positieve energie. Stel je eens voor wat dat doet voor het collectief, als we met een grote groep deze positieve vibe neerzetten en vasthouden, verbonden, samen. Dat is enorm krachtig en een bemoedigd beeld.

Daarom nodig ik je uit om te kiezen. Allereerst om je bewust te worden van het feit dat je een keuze hebt. Wat kies jij dan?

Kies jij voor bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling?

Kennisdelen

Mijn doel is mijn kennis met je te delen. Als je een vraag hebt, stel hem dan. Ik kies steeds een veel gestelde vraag uit en deel mijn kennis over dat thema hier met je.

Gerelateerde artikelen

Hier stopt het!

Hier stopt het!

Hoe vaak doen we dit: “ja, maar als zij dit hadden gedaan” of “ik kan er niks aan doen” Of “het is een fout van die of die (afdeling)”, noem maar op.

Dit herkennen we allemaal wel, dat we de neiging hebben om soms heel duidelijk soms wat verdekt te gaan wijzen naar iets of iemand buiten onszelf, als (mede-)verantwoordelijke voor wat jou overkomt. En dat is niet de weg. Ik ben de afgelopen weken twee keer kei hard met m’n neus hier tegenaan gelopen.

Het inzicht dat ik kreeg, was dat ik hiermee een opening gaf aan de ander om grip op mij te hebben en houden. Tijd om nu echt mijn kracht volledig terug te pakken. “Hier stopt het”!

Lees meer
Wanhoop, het begin van iets moois

Wanhoop, het begin van iets moois

Je wordt door het leven gevormd, zeggen ze altijd. Wat gevormd wordt is je overlevingsgedrag. Dat is je automatische respons op gebeurtenissen en omstandigheden, die positieve reacties of minder negatieve reacties van je omgeving oplevert. Eigenlijk wordt dus niet jij door het leven gevormd, maar de aangepast jij. Ergens in je leven kan dit niet trouw zijn aan jezelf, maar aan je omgeving, gaan wringen. Je loopt vast. Je raakt jezelf kwijt. Je kent jezelf niet meer. Je voelt je verloren. Je raakt overspannen, krijgt wellicht een burnout of wordt depressief. Wanhoop is wat je ervaart als je vastloopt door onmacht en/of onvermogen. De keerzijde van wanhoop is vrijheid.

Lees meer
Spelenderwijs leren, werken, leven.

Spelenderwijs leren, werken, leven.

We horen het al jaren. Kinderen hebben problemen op school met concentratie, kunnen niet stilzitten, worden boos en ook thuis vertonen veel kinderen gedrag, waar ouders zich niet goed raad mee weten. De kinderen van nu, zijn de kinderen die komen voor de nieuwe tijd, ook wel nieuwetijdskinderen genoemd. Ze zijn hier om een bijdrage te leveren aan de transitie van de maatschappij, de wereld, de mensheid. De transitie die nu plaatsvindt naar een liefdevolle, menselijke maatschappij. Weet jij ook niet goed wat je met je met het gedrag van je kind moet? Lees mijn geheel eigenwijze visie op de kinderen van nu. Herken je jezelf in deze kinderen, had je het moeilijk op school of heb je sprirituele ervaringen als kind? Dan is dit verhaal ook voor jou.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin