06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl
Home » Bibliotheek » Angst » Waar stroomt het niet bij jou?

Waar stroomt het niet bij jou?

door | 2 jun, 2021 | Angst, Bewustzijn

Deze week had ik een cliënt die aangaf dat het opeens niet meer stroomde in zijn onderneming. Eerder was hij nog zo enthousiast en ging het zo voorspoedig en vanzelf. Er kwam van alles op zijn pad dat aansloot bij zijn wensen. Nu was daar opeens een hik-up in gekomen. Hij wilde onderzoeken wat er aan de hand was. De eerste vraag die in mij opkwam was “waar stroomt het niet in jou?”. Iets in hem blokkeerde, had ik het gevoel en daar gingen we naar kijken.

Tijdens de sessie, in dit geval een healing, voelde ik de blokkades en ik kreeg er beelden bij. Na de behandeling koppelde ik terug wat ik had gezien en ervaren. Hij hield zichzelf tegen om zichzelf in zijn kracht, als wie hij werkelijk is, te tonen en zijn hart te volgen. Hij herkende het, kon het inhoudelijk toelichten. Als je je hart wilt volgen, moet je soms pittige beslissingen nemen die veel impact hebben. Als je daarin blokkeert, vanwege bijvoorbeeld angst voor de gevolgen, voor het onbekende, dan blokkeert ook je leven en in dit geval blokkeerden de zaken in de onderneming.

Dit is een voorbeeld van hoe jouw mindset en hoe blokkades in je energie, als jouw energie (niet) stroomt, doorwerken in je leven. Een bekende uitspraak van Einstein is dat als je doet en denkt wat je altijd gedaan hebt, je krijgt wat je altijd gekregen hebt. Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het veroorzaakt heeft. Ook Einstein. En juist angst houdt ons in hetzelfde baantje en laat ons dezelfde rondjes lopen. Er is dus maar 1 manier om blokkades te doorbreken en dat is die angsten aan te gaan kijken en er dwars doorheen gaan. Met wegduiken, wegkijken, negeren, overschreeuwen of wat je ook neigt te doen, verandert er niks. Deze cliënt was zo dapper om te gaan kijken wat er en waarom het blokkeerde en hij heeft de inzichten gekregen die hem helpen om verder te komen. Hij heeft de blokkade bewust ervaren en ook hoe het is als alles weer stroomt en dat geeft hem inzicht en moed om met die beslissing die hij eigenlijk wel in de lucht voelde hangen, aan de slag te gaan, in plaats van deze vooruit te schuiven. Dit helpt hem om de angst te overwinnen en de consequenties te aanvaarden, want hij heeft gevoeld hoe het is als hij vrij is van die angst en blokkade en dat is zo fijn, dat hij niet eens meer iets anders wil.

Wat blokkeert er in jouw leven? Waar stroomt het niet (meer) in je werk, je onderneming, je relatie, het contact met je kinderen, vriendschappen, ontwikkelingen in je leven, je persoonlijke ontwikkeling? Wat is jouw neiging? Wat brengt dat jou? Is er een verlangen om verder te komen en het te doorbreken? Voed dat verlangen en durf te kijken en voelen. Het is zo bevrijdend en geeft zoveel voldoening om die zware lading die angst is, los te laten en deze te kunnen omzetten in bijvoorbeeld inspiratie, blijdschap, vertrouwen. Dat voelt allemaal veel lichter en fijner en is daardoor ook gezonder voor body en mind.

Wil je ook dat het weer stroomt in jouw leven? Maak een afspraak voor een sessie.

Kennisdelen

Mijn doel is mijn kennis met je te delen. Als je een vraag hebt, stel hem dan. Ik kies steeds een veel gestelde vraag uit en deel mijn kennis over dat thema hier met je.

Gerelateerde artikelen

Mijn innerlijke clown wil een podium.

Mijn innerlijke clown wil een podium.

In dromen komen vaak boodschappen door. In de afgelopen dagen wordt mij duidelijk gemaakt dat ik de clown in mij meer ruimte mag geven. Dat is een deel van mij, dat ik blijkbaar te weinig laat zien. Wat ik van mezelf laat zien, is dus niet per definitie wie ik ben. In verschillende situaties kan ik kiezen om een ander stuk te laten zien. Wat ook kan is dat een deel in mij de regie pakt of neemt en zichzelf laat zien. Als je je hier niet in verdiept hebt, gebeurt dat heel vaak onbewust. Wie ben jij? Wat laat jij van jezelf zien? Welk deel van jezelf zou je graag ontwikkelen en een podium willen geven? Wil jij de regie over jouw persoonlijkheidsdelen?

Lees meer
Wat is waarheid?

Wat is waarheid?

Er speelt veel in de wereld op dit moment en door alle verschillende geluiden, is het niet vreemd dat je verwarring voelt. We worden uitgedaagd om onze eigen waarheid te vinden en we moeten beslissingen nemen in onzekeren tijden. De vraag die je jezelf kunt stellen over hoe je een beslissing neemt, is waar wordt je door gedreven? Door emoties zoals boosheid, verdriet en angst? Welke overtuigingen spelen een rol en zijn die nog helpend of beperkend? Zijn ze ontstaan door aanpassing aan wat er van je verwacht werd? Door conditionering, zodat je binnen het gewenste plaatje viel? Niet op je kop kreeg? Met welke bril op neem jij een beslissing en kijk jij naar de wereld en je leven en is die wel zuiver en helder of gekleurd?

Lees meer
Bij twijfel (nog) niet doen.

Bij twijfel (nog) niet doen.

Er worden soms en wellicht ook nu beslissingen van ons gevraagd, die lastig te nemen zijn. Hoe kun je voor jezelf de juiste beslissing nemen? Hoe ga je om met druk van buitenaf? Blijf je bij jezelf of bezwijk je onder de druk? In welke mate vestig jij hoop op iets buiten jou? Doe je dat onbewust, omdat het makkelijk is, een gewoonte is, of omdat je nou eenmaal niet de tijd hebt om overal in te duiken? Weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt voor jou?Wil je autonoom zijn en de juiste keuzes maken voor jou, zorg dan dat je vertrouwt op je eigen inschatting, je intuïtie en gevoel.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin