06 130 727 43 info@depraktijkvannu.nl
Home » Blogs » Angst » Waar stroomt het niet bij jou?

Waar stroomt het niet bij jou?

door | 2 jun, 2021 | Angst, Bewustzijn

Deze week had ik een cliënt die aangaf dat het opeens niet meer stroomde in zijn onderneming. Eerder was hij nog zo enthousiast en ging het zo voorspoedig en vanzelf. Er kwam van alles op zijn pad dat aansloot bij zijn wensen. Nu was daar opeens een hik-up in gekomen. Hij wilde onderzoeken wat er aan de hand was. De eerste vraag die in mij opkwam was “waar stroomt het niet in jou?”. Iets in hem blokkeerde, had ik het gevoel en daar gingen we naar kijken.

Tijdens de sessie, in dit geval een healing, voelde ik de blokkades en ik kreeg er beelden bij. Na de behandeling koppelde ik terug wat ik had gezien en ervaren. Hij hield zichzelf tegen om zichzelf in zijn kracht, als wie hij werkelijk is, te tonen en zijn hart te volgen. Hij herkende het, kon het inhoudelijk toelichten. Als je je hart wilt volgen, moet je soms pittige beslissingen nemen die veel impact hebben. Als je daarin blokkeert, vanwege bijvoorbeeld angst voor de gevolgen, voor het onbekende, dan blokkeert ook je leven en in dit geval blokkeerden de zaken in de onderneming.

Dit is een voorbeeld van hoe jouw mindset en hoe blokkades in je energie, als jouw energie (niet) stroomt, doorwerken in je leven. Een bekende uitspraak van Einstein is dat als je doet en denkt wat je altijd gedaan hebt, je krijgt wat je altijd gekregen hebt. Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het veroorzaakt heeft. Ook Einstein. En juist angst houdt ons in hetzelfde baantje en laat ons dezelfde rondjes lopen. Er is dus maar 1 manier om blokkades te doorbreken en dat is die angsten aan te gaan kijken en er dwars doorheen gaan. Met wegduiken, wegkijken, negeren, overschreeuwen of wat je ook neigt te doen, verandert er niks. Deze cliënt was zo dapper om te gaan kijken wat er en waarom het blokkeerde en hij heeft de inzichten gekregen die hem helpen om verder te komen. Hij heeft de blokkade bewust ervaren en ook hoe het is als alles weer stroomt en dat geeft hem inzicht en moed om met die beslissing die hij eigenlijk wel in de lucht voelde hangen, aan de slag te gaan, in plaats van deze vooruit te schuiven. Dit helpt hem om de angst te overwinnen en de consequenties te aanvaarden, want hij heeft gevoeld hoe het is als hij vrij is van die angst en blokkade en dat is zo fijn, dat hij niet eens meer iets anders wil.

Wat blokkeert er in jouw leven? Waar stroomt het niet (meer) in je werk, je onderneming, je relatie, het contact met je kinderen, vriendschappen, ontwikkelingen in je leven, je persoonlijke ontwikkeling? Wat is jouw neiging? Wat brengt dat jou? Is er een verlangen om verder te komen en het te doorbreken? Voed dat verlangen en durf te kijken en voelen. Het is zo bevrijdend en geeft zoveel voldoening om die zware lading die angst is, los te laten en deze te kunnen omzetten in bijvoorbeeld inspiratie, blijdschap, vertrouwen. Dat voelt allemaal veel lichter en fijner en is daardoor ook gezonder voor body en mind.

Wil je ook dat het weer stroomt in jouw leven? Maak een afspraak voor een sessie.

Kennisdelen

Mijn doel is mijn kennis met je te delen. Als je een vraag hebt, stel hem dan. Ik kies steeds een veel gestelde vraag uit en deel mijn kennis over dat thema hier met je.

Gerelateerde artikelen

“Hij schaamt zich voor zijn vmbo-zoon”…….Wat?

“Hij schaamt zich voor zijn vmbo-zoon”…….Wat?

Poeh, wat doet zo’n verhaal veel met mij. Zouden er nog steeds veel ouders moeite hebben met het niveau waarop hun kind presteert op school? Komt het nog steeds veel voor dat ouders zich ergeren en wellicht schamen voor kinderen die vmbo gaan doen? Vinden ouders dat hun kind beter kan en hoort te presteren? Zonde als de capaciteit niet wordt benut? Als je hier ook maar iets van herkent bij jezelf, lees dan verder. En ook als je het niet herkent. Over verwachtingen en hoe je kinderen hun eigen pad kunt laten lopen.

Lees meer
Wanhoop, het begin van iets moois

Wanhoop, het begin van iets moois

Je wordt door het leven gevormd, zeggen ze altijd. Wat gevormd wordt is je overlevingsgedrag. Dat is je automatische respons op gebeurtenissen en omstandigheden, die positieve reacties of minder negatieve reacties van je omgeving oplevert. Eigenlijk wordt dus niet jij door het leven gevormd, maar de aangepast jij. Ergens in je leven kan dit niet trouw zijn aan jezelf, maar aan je omgeving, gaan wringen. Je loopt vast. Je raakt jezelf kwijt. Je kent jezelf niet meer. Je voelt je verloren. Je raakt overspannen, krijgt wellicht een burnout of wordt depressief. Wanhoop is wat je ervaart als je vastloopt door onmacht en/of onvermogen. De keerzijde van wanhoop is vrijheid.

Lees meer
Traumatherapie; alleen als je heftige dingen hebt meegemaakt?

Traumatherapie; alleen als je heftige dingen hebt meegemaakt?

Bij trauma denken we aan ernstige dingen als misbruik, mishandeling, traumatische ervaringen als een ongeluk. Ook kleinere events in het leven kunnen echter trauma opleveren. Als je hooggevoelig bent, komt alles harder binnen en is er een groter risico op trauma. Het risico is weer veel kleiner als er sprake is van een liefdevolle basis met (emotioneel en fysiek) beschikbare ouders / verzorgers.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin